Over Nieuwe Horeca Nederland

6 dingen over NHN

1. Wie zijn wij?

Nieuwe Horeca Nederland. Afgekort NHN. De gastvrije branchevereniging voor eigentijdse horeca. Ja, de werkgeversvereniging voor moderne horecabedrijven. Dat zijn wij.

2. Voor wie zijn wij?

NHN richt zich primair op eigentijdse Nederlandse horecabedrijven. Zoals fastservicebedrijven, casual restaurants, maaltijdbezorgers, foodservice in retailbedrijven, horeca in foodhallen, wereldrestaurants en andere moderne horeca. NHN staat pal voor horeca die zich niet herkent in de klassieke structuren en regels van bestaande organisaties.

3. Waar komen wij vandaan?

NHN komt voort uit organisaties die hun sporen verdienden in de fastservicebranche. Zoals het Fastservice Opleidingscentrum (www.fastserviceopleidingen.nl) en de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Uit onvrede met bestaande belangenbehartigers gaf het ondernemersbestuur van ProFri zijn secretariaatskantoor de opdracht een nieuwe werkgeversorganisatie in het leven te roepen. Dat werd NHN.

4. Wat gaan wij doen?

NHN richt zich op alle vormen van belangenbehartiging voor eigentijdse horecabedrijven. Het woord “eigentijds” is hierbij belangrijk. NHN stemt zijn belangenbehartiging af op de dagelijkse praktijk in moderne horecabedrijven. Zodat alles, van CAO tot opleidingen, straks beter aansluit bij de realiteit in jouw bedrijf.

5. Wat heb ik aan NHN?

Veel. Voorbeeld: horecaonderwijs is afgestemd op vaste dienstverbanden en klassieke vaktechnieken. Oog voor de praktijk in jouw type bedrijf heeft het reguliere horecaonderwijs nu nauwelijks. Dat moet veranderen. NHN maakt zich er hard voor. Ander voorbeeld: arbeidsvoorwaarden zijn goeddeels gericht op vaste dienstverbanden. Maar in jouw bedrijf zijn tijdelijke krachten vast en zeker de norm. NHN ijvert voor een CAO die werkbaar is voor jouw bedrijf.

6. Wat moet ik nu doen?

Heb jij een eigentijds horecabedrijf? Kun jij vaak niet uit de voeten met bestaande regelgeving voor de klassieke horeca? Wil jij dat jouw personele zaken goed geregeld zijn? Vind je dat jouw tijdelijke medewerkers vakbekwaam moeten zijn? Tja. Dan kun je maar één ding doen. Word lid van NHN. NHN heeft jou bitterhard nodig om veranderingen tot stand te brengen!