Speerpunten

NHN heeft in eerste instantie 4 speerpunten!

1. Werkbare arbeidsrelaties

De arbeidsrelatie tussen jou en jouw medewerkers moet beter werkbaar worden. Werknemers die meer zekerheid willen, moeten dat met jou kunnen regelen. Tijdelijke medewerkers, zoals studenten, moeten zelf een contractvorm kunnen kiezen. Zodat ze er niet ineens een tijd uit moeten, omdat de bestaande regelgeving dit nu eenmaal voorschrijft.

2. Een eigentijdse Horeca CAO

Formeel werkt de horeca al jaren zonder een actuele en algemeen verbindend verklaarde CAO. Zeker in een tijd als nu, met economische groei en dus een krappe arbeidsmarkt, wreekt dit zich. NHN wil namens eigentijdse horecabedrijven ijveren voor een CAO die is afgestemd op de dagelijkse praktijk van vandaag de dag. Zo willen de leden van NHN o.a. meer zekerheid bieden aan medewerkers die meer zekerheid willen.

3. Behouden van talent

Talentvolle medewerkers, die wil jij toch graag zolang mogelijk behouden? NHN neemt initiatieven voor leer- en ontwikkelingprogramma’s die gericht zijn op het behoud van talent (voor de branche). NHN ijvert voor nieuwe vormen van horecaonderwijs, opleidingen die niet (alleen) gericht zijn op de klassieke horeca maar aansluiten bij eigentijdse foodservice. En is jouw medewerker eenmaal vakbekwaam, dan moet hiervoor een adequate beloningsstructuur beschikbaar zijn. Talent waarin je samen investeert wil jij immers binden aan jouw bedrijf en jouw branche.
Geen woorden maar daden! Kijk op Fastserviceopleidingen.nl.

4. Op de bres voor branche

NHN spreekt namens jou mee over actuele regelgeving. NHN zit namens de leden aan tafel bij de overheid, belangenorganisaties, lobbygroepen en werknemersorganisaties. Vanzelfsprekend betrekken we jou als lid bij de meningvorming. Iets waarover we ons nu al druk maken: overheden die beperkingen opleggen om je als eigentijds horecabedrijf vrij te kunnen vestigen. Zo hield Amsterdam recent de opening van een nieuw pizzabedrijf tegen. NHN gaat op de bres voor de branche tegen oneigenlijk overheidsbeleid.