Energie

Perspectief door koppeling van energieverbruik aan duurzaamheidsstrategie

Onze partner COMCAM is geen energieleverancier. Ze zijn Energie Portfolio Managers die samen met de ondernemers die zijn aangesloten een energie-inkoopstrategie opstellen en deze voortdurend analyseren en managen. Ze kopen energie in op de juiste momenten, via meerdere energiebeurzen. Zo bieden ze energiezekerheid voor de aangesloten bedrijven en houden ze de energierekening nu èn in de toekomst betaalbaar.

Samen met COMCAM kijken we continu naar de ontwikkelingen op de energiemarkt en naar mogelijke collectieve voordelen voor de aangesloten bedrijven, maar je blijft als ondernemer altijd zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.

Vakvereniging ProFri bood samen met haar energiepartner COMCAM in 2022 menig lid verlichting met verschillende energiebundels tegen lage tarieven. Met Nieuwe Horeca Nederland (NHN) wil ProFri ook andere horecabedrijven laten profiteren van nieuwe bundels.

Leden van ProFri die nog niet zijn overgestapt kunnen zich eenvoudig via de website van de vereniging aanmelden voor deze bundels met betaalbare vaste energieprijzen. En wie nog geen lid is, kan dat natuurlijk worden. Andere bedrijven kunnen zich aanmelden via deze website. De prijzen gelden zolang deze nieuwe energiebundel ruimte biedt. Met deze nieuwe bundel verwachten enkele honderden bedrijven te kunnen helpen. Maar wacht niet te lang, want ook voor elke bundel geldt: vol=vol.

Najaarsbundel COMCAM-energie: 0,86 cent voor gas in 2024

Met de najaarsbundel betalen bedrijven in 2023 €1,46604 per kuub gas en voor stroom €0,294 per kWh op piekuren en €0,168 in de daluren. In 2024 daalt de gasprijs naar €0,86053 en is de stroomprijs per kWh respectievelijk €0,2001 en €0,1395. Dit aanbod tot uiterlijk 1 december 2022 beperkt beschikbaar. De genoemde prijzen zijn exclusief energiebelasting en btw. Ondernemers die zich hiervoor willen inschrijven, moeten lid zijn of worden van vakvereniging ProFri of zich aansluiten bij Nieuwe Horeca Nederland (NHN) en tekenen voor een periode van vijf jaar.

Wil je ook rust door betaalbare vaste prijzen?

Meld je dan aan voor de najaarsbundel en voeg de laatste jaarafrekening en maandfactuur toe van de aansluitingen waarmee je wilt overstappen. Ook je privé-aansluiting kan door COMCAM worden meegenomen in de overeenkomst.

Na aanmelding ontvang je van COMCAM een overeenkomst met daarin de tarieven van de energiebundel die voor NHN zijn gereserveerd. Met het plaatsen van de handtekening gaan jij en COMCAM samen een verplichting aan. De rol van NHN is het bundelen van de vraag en met COMCAM zoeken naar een passend aanbod, zodat voor de aangesloten bedrijven de energierekening nu èn in de toekomst betaalbaar en voorspelbaar blijft.

Meer over COMCAM

Energie Portfolio Management

Door Energy Portfolio Management toe te passen ontwikkelt COMCAM een toekomstbestendige energiestrategie voor jouw bedrijf. Dat doen ze door jouw verbruik, risico’s, duurzaamheidskansen en tarieven te analyseren én te verbeteren. Actuele wet- en regelgeving en mogelijkheden voor subsidie en financiering nemen ze hierin mee.

Analyse

Een betere energiestrategie start met een juiste analyse. COMCAM analyseert niet alleen het energieverbruik van jouw bedrijf. Ze analyseren vooral ook de energiemarkt. Inzichten vanuit de markt worden vervolgens verwerkt in de strategie voor jouw bedrijf.

Inkoopstrategie

Op basis van jouw profiel, verbruik, verduurzaming en andere wensen ontwikkelt COMCAM een toekomstbestendige energie-inkoopstrategie.

Trading

Iedere onderneming volledige toegang geven tot de gehele energiemarkt. Dat is waar COMCAM voor zorgt. Ondersteund door portfoliomanagers met meer dan 15 jaar ervaring.

Strategisch risicobeheer

De zorgplicht van COMCAM loopt altijd door. Ze zorgen dat energierisico’s voor klanten beperkt blijven. Door te analyseren en strategisch te handelen.

Samenwerken met COMCAM

Maak vrijblijvend kennis met COMCAM. Ze vertellen wat ze doen en wat voor jou de voordelen zijn van Energie Portfolio Management.

  1. Klikt het? Dan koppelt COMCAM de energiebehoefte aan de juiste inkoopstrategie voor jouw bedrijf
  2. COMCAM optimaliseert het verbruik en profiel
  3. COMCAM controleert en managet voortdurend de energiekansen voor jouw bedrijf
  4. COMCAM ondersteunt bij verduurzaming van jouw bedrijf

Je wilt nu én in de toekomst zekerheid over jouw energiebeleid. Energie-analyses, -strategie en -onderhandelingen zijn de expertises van COMCAM. Dit kunnen zij volledig voor jou uit handen nemen.