Over Nieuwe Horeca Nederland

4 dingen die je moet weten

1. Wie zijn wij?

Nieuwe Horeca Nederland is een stichting in oprichting. De initiatiefnemers van deze stichting willen in eerste instantie zoveel mogelijk ondernemers in de horeca weer perspectief bieden die na twee jaar corona nu geconfronteerd worden met onbetaalbare energierekeningen.
De overheid is niet in staat en zal ook niet in staat zijn om iedereen te helpen. Ondernemers zullen dus zelf op zoek moeten naar oplossingen om weer houvast krijgen in deze onzekere tijd. NHN wil ondernemers hierbij helpen.

2. Wat gaan wij doen?

Op de eerste plaats gaan we jou proberen te helpen bij het hoofd te bieden aan de torenhoge energierekening. Maar NHN gaat ook een nieuwe stem laten horen in politiek Den Haag. Dat doen we niet alleen, maar samen met ONL voor ondernemend Nederland. Uiteraard staan we ook open voor samenwerking met andere brancheorganisaties en verenigingen, want ook voor ons geldt:

Samen staan we sterker.

3. Wat willen we bereiken?

Perspectief en houvast voor een gezonde toekomst van de horeca.

NHN wil samen met haar energiepartner COMCAM zoveel mogelijk horecabedrijven helpen aan betaalbare en voorspelbare energierekeningen. Maar er moet meer gebeuren, want met alleen gunstige energieprijzen gaan we het niet meer redden. Het managen van het verbruik in combinatie met een duurzaamheid strategie wordt mede bepalend voor onze toekomst. Dit vereist andere kennis en vaardigheden. Ook hierbij gaat COMCAM ons helpen.

De horeca moet zich opnieuw uitvinden

Door de oorlog in Oekraïne is de inkoop van gas en elektra nu een van de grootste kostenposten geworden. Wie had dat ooit gedacht. Ook de alsmaar stijgende prijzen van de grondstoffen en producten die we verkopen en de sterk oplopende personeelskosten, zetten het verdienmodel steeds verder onder druk.

Deze top drie kent nog een extra uitdaging; ze zijn schaars aan het worden en is de verkrijgbaarheid niet meer vanzelfsprekend. Niet voor niets zijn veel ondernemers ten einde raad en vrezen voor het voortbestaan van hun zaak.

NHN vraagt in politiek Den Haag hiervoor aandacht. Veranderen kost tijd en financiële middelen. Beide lijken we niet te krijgen. Dus zullen we – samen met de andere schakels in de keten – onszelf opnieuw moeten gaan uitvinden. Uiteraard blijft iedere individuele ondernemer hiervoor zelf verantwoordelijk, maar samen zijn we beter in staat om oplossingen te zoeken voor alle ondernemersuitdagingen van vandaag èn morgen. NHN zorgt dat jouw stem wordt gehoord in Den Haag.

4. Wat moet ik nu doen?

Ben je als horecaondernemer al aangesloten bij een vereniging, branche- of franchiseorganisatie, dan bieden zij jou hopelijk al een helpende hand. Maar ben je nog op zoek naar hulp, dan kun je je vandaag nog aansluiten bij NHN. Deelname is echter niet gratis en vragen we je om een jaarlijkse bijdrage.